NEDSA AU PAIR

De kinderen genieten
van leuke uitstapjes.

Alle informatie over au pairs

Een au pair is een jonge vrouw of soms een man van minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud. Een au pair komt naar Nederland in het kader van een cultuuruitwisselingsprogramma, met als doelstelling zo veel mogelijk in aanraking te komen met de Nederlandse manier van samenleven. In ruil voor onder meer kost, inwoning en zakgeld, helpt de au pair het gastgezin met de opvang van de kinderen en met lichte huishoudelijke activiteiten voor maximaal 8 uur per dag en 30 uur in de week De au pair mag maximaal 1 jaar in Nederland verblijven. De au pair mag niet eerder voor het gezin werkzaamheden hebben verricht en niet eerder een verblijfsvergunning in het kader van een culturele uitwisseling hebben aangevraagd.

Culturele uitwisseling

Het au pair programma is een culturele uitwisseling waarbij au pairs de kans krijgen een buitenlandse taal te leren en de cultuur van het land te ontdekken. Voor de uitwisseling, is het van belang dat de au pair deel uitmaakt van het gezin en als zodanig wordt behandeld. Daarom wordt er van het gezin verwacht dat zij de au pair meenemen naar culturele uitstapjes, familiebezoek en andere activiteiten.

Primaire taken van de au pair

De primaire taak van een au pair is het verzorgen en opvangen van de kinderen. Een alternatief moet altijd voorhanden zijn en het gezin mag niet afhankelijk zijn van de au pair. In ruil voor kost en inwoning kan de au pair worden ingeschakeld bij lichte huishoudelijke taken zoals stofzuigen, wassen, koken enz. Het aantal uren dat de au pair kan worden ingeschakeld voor de opvang overdag en eventueel oppassen in de avonduren is 30 uur per week.

De accommodatie voor de au pair

De au pair moet over een eigen vertrek in het huis kunnen beschikken. Dit vertrek moet minimaal voorzien zijn van een bed, bureau, kledingkast, verwarming, televisie, telefoonaansluiting en internetaansluiting. De au pair dient op hetzelfde adres als het gezin ingeschreven te zijn.

Thijmen (8 jaar): ‘De au pairs zijn heel gezellig. Het is heel leuk om spelletjes met ze te spelen.’

CONTACT OPNEMEN

Wilt u meer informatie over onze werkwijze
of heeft u vragen over Au pairs? Wij helpen u graag verder.